Nyproduktion & nybyggnation Göteborg

 

Bostadsmarknaden i Göteborg har sjunkit kraftigt de senaste åren och det ser heller inte ljust ut för de andra städerna runtom i Sverige. Nyproduktion & byggnation i Göteborg har inte sålt lika mycket som de tidigare åren, på senaste tiden har de begagnade bostäderna uppnått högre popularitet än de nyproducerade bostäderna.

Amorteringskravet är en stor anledning till att nyproduktion & nybyggnation i Göteborg har avtagit något. Många som söker bostad är på jakt efter en hyresrätt då amorteringskravet har gjort det alldeles för dyrt för att ha råd med en bostadsrätt. Av den anledningen har många byggnader som byggdes med avsikt för att säljas som bostadsrätter, ändrats om till hyresrätter.

Trots de minskade siffrorna i Göteborgsområdet så var ca 5000 bostäder under byggnation vid årsskiftet 2017 – 2018, vilket betyder att nyproduktion & nybyggnation i Göteborg fortfarande pågår, dock i mindre skala.

Bland annat HSB har valt att göra satsningar inom nyproduktion & nybyggnation i Göteborg, 46 nya bostadsrätter planeras att bli byggda i området Brottkärr. Denna mark köptes för många år sedan, men hittills har det inte funnits planer på att bygga någonting. Bostadsrätterna kommer att bestå av 2-5 rummare och passa för både par och familjer, med närhet till naturen.

Förutom bostäder som byggs och efterfrågas så är det även kontorsyta som det finns behov av. Detta har påverkat planerna för nyproduktion & nybyggnation i Göteborg, och från och med 2019 kommer det byggas fler kontorsytor i de centrala delarna av staden. På så sätt kommer utbudet att bättre möta efterfrågan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *