3D ritning – är ett bra hjälpmedel vid badrumsrenovering

Våren är kommen och det är dags för att ta tag i de där projekten man haft vilande under vintern – för många betyder det badrumsrenovering. En badrumsrenovering kan lätt kännas överväldigande för de flesta eftersom man vill göra det estetiskt snyggt, enligt plånbokens förutsättningar och samtidigt på rätt sätt. Ett nytt fint badrum kan innebära att priset på bostaden ökar men det måste göras på rätt sätt så det inte leder till eventuella felköp. Ett bra hjälpmedel för renoveringsprocessen är 3D ritning för badrum.

Valen är många

Känner du dig överväldigad över alla beslut? Har du knappt hunnit fundera på vilken färg du vill ha på kakel och klinkers, stora eller små plattor? Om du vill ha badkar eller dusch? Dubbel eller singelkommod? Längsta möjliga avstånd mellan badkaret och WC-stolen?

Med hjälp av en 3D ritning kan du ändra på saker fram och tillbaka och samtidigt se hur avstånden blir, det enda du behöver göra är att ha måtten på rummet samt vart avloppet och vattenledningarna sitter. Det blir som att du kan se in i framtiden med hjälp av 3D ritningen och det ger dig en precision som skulle var omöjlig på vanliga ritningar. Det eliminera risken för felköp och missnöje.

Tillvägagångssätt

Börja med att ta fram ett tomt ark, du kan antingen göra det digitalt eller med vanlig hederlig penna och papper. Rita ut formen på rummet och skriv ut måtten på alla väggar. Efter detta markerar du på samma ritning vart vattenledningarna till dusch, handfat, toastol sitter samt vart avloppet till WC-stolen, handfatet och brunnen till dusch och/eller badkar sitter. Efter att du har detta är det bara att sätta igång  då det hjälper till att att se förutsättningarna för just det badrummet.

För att veta hur de olika badrumsmöblerna ska placeras samt om man kan ändra deras placering. Det kan också vara bra om du har inspirationsbilder på badrum som du gillar och om det finns specifika badrumsmöbler som faller dig i smaken. Med hjälp av 3D ritning kan man rita upp olika badrum så du enkelt kan se vilket du tycker om mest. 3D ritning för badrum är det som kommer hjälpa dig att uppfylla alla dina mål och drömmar till ditt nya badrum.

 

3d-ritning badrum

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.