Plisségardiner till fönster och balkong

Det finns många sätt att ge ett rum det där extra lyftet som får det att kännas som nytt. Många gånger behöver man inte vare sig ens renovera eller måla om utan det räcker med små medel. Ett fönster kan till exempel bli både ett fint och funktionellt blickfång med hjälp av en plisségardin.

Mångsidig användning

Att förena nytta med nöje är ett uttryck som även skulle kunna användas för att beskriva egenskapen hos plisségardinen. Inte bara är den likt en traditionell gardin möjlig att få i flertalet färger, den fyller också nyttan i att agera både som sol-, och insynsskydd. Under den ljusa tiden på året kan den med fördel användas i exempelvis sovrummet då den kan fungera ljusdämpande, ett tips till barnrummet då det kan vara svårt att komma till ro under ljusa sommarkvällar.
Likt andra gardiner kan dessa ofta monteras på stång eller i tak och ger rummet ett mer stilrent intryck än persiennen.
Gardiner är som mycket annat i ett hem eller på arbetsplatsen ”pricken över i” och kan hjälpa till att på ett snyggt och smakfullt sätt binda samman inredningen i rummet. När den inte används är den inte särskilt skrymmande heller, utan när den är upp-, eller neddragen så tar den inte mycket plats och märks nästan inte.
Med dess olika strukturer kan man välja att antingen låta den smälta in ett rum eller sticka ut allt utifrån tycke, smak och vilket intryck rummet ska ge.

Funktion och stil på balkongen

Beroende på årstid så umgås vi mer eller mindre utomhus och för en exempelvis inglasad balkong så kan plisségardinen med fördel användas där också. Med dess egenskaper fungerar den bra som ett insynsskydd mot grannens balkong, och dämpar solljuset de varmaste timmarna på dagen. För ett enhetligt rum både inomhus och på balkongen så kan man med fördel låta både kulören på väggarna gå ton i ton med plisségardinen, resultatet blir både fint och rogivande.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.